21 ianuarie 2022 - 07:24

Expoziția internațională AgroStandard EXPO “Procesare și Stocare”, 2-5 iulie, Lilieci, jud. Ilfov

  • banner_site_AgroStandardAcademia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu – Sisesti” si AgroStandard EXPO pun umărul la capitalizarea fermierul roman.
  • Fermierii români sunt puternic decapitalizaţi, dar sunt nevoiţi să activeze pe o piaţă comună extrem de competitivă
  • Agricultorii din Romania, egali la desfacere, dar inegali la “facere” cu fermierii straini
  • AgroStandard EXPO “Procesare si Stocare” – prima expozitie “cu valoare adaugata” din Romania, care propune fermierilor solutii pentru intrarea intr-o competitie loiala cu cei straini

Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu – Sisesti” si AgroStandard EXPO organizeaza, in perioada 2-5 iulie, la Lilieci, langa Bucuresti, prima expozitie din Europa Centrala si de Est dedicata unitatilor de procesare si sistemelor de stocare. Partenerii media principali ai evenimentului sunt Agro TV Network si Radio Romania Antena Satelor.

Expozitia isi propune sa vina in sprijinul fermierilor, puternic decapitalizati in prezent, pentru a-si valorifica superior productia primara prin prezentarea unei game extinse de fabrici, instalatii si utilaje de procesare a productiei agricole.

“Este trist sa vedem cum graul produs in Romania este exportat in Occident la preturi derizorii pentru a se intoarce apoi tot aici, procesat, sub forma de biscuiti. Este greu de crezut ca pana acum nu a existat in Romania o expozitie dedicata unitatilor de procesare si nici nu au fost alocate fonduri pentru a-i ajuta pe fermieri sa iasa pe piata cu produse cu valoare adaugata mare, sa nu mai fie nevoiti sa vanda productia  din camp. Este bine ca exista expozitii cu tractoare si masini agricole, dar a venit timpul ca fermierii sa gandeasca ceva mai departe decat cum sa realizeze productii bune la hectar”, a declarant Laura Aioani, coordonator de proiect AgroStandard EXPO “Procesare si Stocare”.

La AgroStandard EXPO vor expune importatori si producatori locali de utilaje de procesare de la industria lactatelor si a mezelurilor pana la procesarea plantelor tehnice, a peletilor sau a instalatiilor de biogaz. Toate acestea reprezinta noi oportunitati pentru fermieri pentru a-si valorifica superior productia si pentru a se capitaliza in conditiile unui mediu concurential profund defavorabil si cu subventii de cateva ori mai mici decat cele primite de fermierii din Occident.

Tot la editia din acest an a AgroStandard EXPO “Procesare si Stocare” fermierii vor putea vedea, in premiera in Romania, o gama extinsa de depozite, hale si silozuri, atat pe structura metalica, cat si pe structura din lemn sau material textil cu aplicatii dintre cele mai diverse.

“Practic, la o simpla trecere dintr-o parte in cealalta a expozitiei fermierii vor putea vedea ultimele noutati in materie de spatii de depozitare, de la depozite pentru mere sau cartofi pana la hale pentru vaci sau spatii de depozitare a utilajelor si a balotilor de paie. Ne dorim sa nu mai vedem vreodata agricultori care-si vand produsele din camp la preturi derizorii pentru ca nu au unde sa le depoziteze”, a aratat Laura Aioani, coordonator de proiect AgroStandard EXPO.

La AgroStandard EXPO fermierii vor putea participa si la o serie de conferinte specializate dedicate celor mai fierbinti subiecte ale agriculturii romanesti, precum si la numeroase prezentari de produse specifice.  Conferintele ultraspecializate continua traditia unor astfel de evenimente realizate de catre AgroStandard in parteneriat cu Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu – Sisesti”.

AgroStandard EXPO si Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti” au organizat in ultimii doi ani numeroase conferinte si expozitii specializate dedicate fermierilor tematica variind de la zootehnie, la ferma de familie si de la accesarea de fonduri europene la vanzarea terenurilor agricole.

Mai multe despre eveniment la www.agrostandardexpo.ro