Exportul de fructe din Romania, in scadere drastica

39

Importurile de fructe proaspete ale României au totalizat, în primele zece luni ale anului trecut, 473,9 milioane de euro, fiind cu 1,6% mai mici comparativ cu cele din perioada similară din 2018, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Exporturile s-au cifrat la 43,2 milioane de euro, cu 9,2% sub cele din primele zece luni din 2018, rezultând astfel un deficit de 430,7 milioane de euro.

Importurile de fructe comestibile din ţările Uniunii Europene au fost în perioada menţionată de 395 milioane de euro, cele mai mari valori fiind înregistrate pe relaţia cu Grecia (86,2 milioane de euro), Germania (81,3 milioane de euro) şi Olanda (57,2 milioane de euro).

Exporturile în UE au fost de 39,6 milioane de lei, în top situându-se Italia (9,9 milioane de euro), Germania (5,7 milioane de euro) şi Marea Britanie (5,5 milioane de euro).

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult