Export de ovine în Arabia Saudită și Israel! Veste bună pentru crescătorii români

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) vine cu vești bune pentru crescătorii români de ovine, în privința exportului de animale în țările terțe, mai precis în Arabia Saudită și Israel.

Potrivit vicepreședintelui ANSVSA, Ioan Oleleu, instituția poartă dialoguri cu autoritățile din țările terțe pentru a face exportul de ovine din România mai facil, prin eliminarea anumitor analize care nu sunt necesare.

”Pot să vă dau o veste bună. Astăzi, în jurul prânzului, a sosit draftul cu certificatele sanitar veterinare atât pentru ovine, cât și pentru bovine, iar în zilele următoare, acest certificat și cerințele acceptate de către Arabia Saudită le vom face publice.

Nu în ultimul rând, am făcut propuneri în ceea ce privește condițiile de sănătate animală a ovinelor în direcția exportului către Israel. Am solicitat și am propus argumentat serviciilor sanitar veterinare din Israel să elimine trei analize, analize care sunt foarte costisitoare și care reduc foarte mult din sumele de bani pe care le încasează cei care fac export de ovine sau intenționează să facă în perioada următoare export de ovine în Israel. Așteptăm un răspuns din partea serviciilor veterinare din Israel.

De altfel, pentru noi, este o prioritate a deschide anumite piețe. Carnea de ovine trebuie să facă obiectul exportului sau schimburilor intracomunitare, pentru că la noi în România, consumul este relativ redus. Va fi o prioritate pentru toate țările, astfel încât să oferim garanțiile necesare din punct de vedere sanitar veterinar că avem efective sănătoase și nu punem sub nicio formă în pericol efectivele din țările unde ele ar pleca”, a precizat pentru AGRO TV Dr. Ioan Oleleu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole