Exploataţi ca animalele într-o fermă din Sicilia

Poliţiştii sicilieni au descoperit, pe 20 septembrie, în urma unui control la o fermă de lângă Siracusa (Sicilia), 13 muncitori români, ţinuţi în condiţii inumane, “ca animalele”, scrie “La Sicilia”.

Românii, care lucrau în timpul zilei  la cules de legume, dormeau într-o clădire dărăpănată, cu acoperişul stricat şi fără ferestre. În aceeaşi clădire erau depozitate legume, îngrăşăminte chimice şi recipiente cu benzină. Cinci dintre români nu aveau contracte de muncă.

 

 Sclavi la cules de clementine în Calabria: “Dacă cerem banii, ne pun pistolul la tâmplă”

Muncitorii erau cazaţi noaptea într-o hală din clădire, în care se aflau două rezervoare cu combustibil folosit în agricultură, o cantitate mare de îngrăşăminte pe bază de azot, o motoretă şi un rezervor cu apă, cel mai probabil folosită pentru băut. În timpul zilei, hala era folosită pentru depozitarea legumelor culese.

Anchetatorii l-au pus pe proprietarul fermei sub cercetare penală şi au decis confiscarea mărfurilor, depozitate în condiţii igienice necorespunzătoare. Clădirea a fost evacuată, iar activitatea cooperativei agricole a fost suspendată de către autorităţi.

Proprietarul fermei a mai primit o amendă de 15.000 de euro, pentru că nu le-a făcut contracte tuturor angajaţilor.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult