Experţii avertizează: RĂMÂNEM FĂRĂ RESURSE. În cât timp a pierdut Pământul O TREIME din resursele sale biologice

22

Ecologiştii vorbesc de ani întregi despre momentul în care Pământul nu va mai avea suficiente resurse pentru a putea continua să susţină întreaga omenire, însă acum experţii vin cu un nou semnal de alarmă: în ultimii 40 de ani, planeta noastră a rămas fără aproape o treime din resursele biologice actuale, scrie Pravda.ru.

Mai exact, în intervalul 1970-2008, Pământul a pierdut 28% din resursele sale.

 

Potrivit unor noi date, publicate în raportul Living Planet al World Wide Nature Foundation, consumăm cu 50% mai multe resurse decât poate produce la loc Pământul.

Statele Unite sunt pe poziţia a cincea în topul celor mai mari consumatori de resurse biologice raportat la numărul de locuitori, însă raportul notează că, dacă toate statele ar consuma în stilul americanilor, am avea nevoie de cinci planete pentru a continua să trăim în stilul actual.

Qatar, Kuweit, Emiratele Arabe Unite şi Danemarca sunt primele patru ţări în indexul consumatorilor. După SUA, ceilalţi mari consumatori sunt Belgia, Australia, Canada, Olanda şi Irlanda.

Acelaşi raport susţine că, în ultimele patru decenii, cantitatea de gunoaie din Oceanul Pacific a crescut de o sută de ori. Cea mai gravă situaţie este în regiunea dintre Hawaii şi California. Aproximativ 10% din peştii prinşi în această regiune au fragmente de plastic în stomac.

Concluziile studiului publicat de World Wide Foundation au rezultat din studierea dezvoltării unui număr de 9.000 de mamifere, peşti, păsări, reptile şi amfibieni, mai scriu jurnaliştii ruşi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult