Experți internaționali premiază cele mai bune vinuri românești

23

vinlabibliotecVinurile românești vor fi  analizate  în cadrul competiției Premiile de Excelență Vinul.Ro 2013, eveniment aflat la cea de-a cincea ediție, care se va desfășura la Casa Vernescu, în perioada 12-15 noiembrie.

Concursul aduce la București unii dintre cei mai mari specialişti din industria vinului la nivel internațional, dar și o premieră mondială pentru competițiile de acest gen, analiza probelor incluzând și vin cumpărat direct de la raft.

Concursul Premiile de Excelență este singura competiție la nivel internațional unde se analizează și probe cumpărate direct de la raft, de către organizatori, potrivit AGERPRES. În afara de această secțiune dedicată vinurilor de retail, concursul mai are încă două secțiuni: una pentru vinuri non-retail și o secțiune pentru vinurile neîmbuteliate încă, dar disponibile exclusiv către restaurante și magazine specializate. Anul acesta în concurs au fost înscrise peste 320 de probe de vin, peste 170 dintre acestea fiind înscrise direct de producători, restul fiind achiziționate de către organizatori direct de pe rafturile magazinelor.

Din comisiile de jurizare vor face parte unii dintre cei mai cunoscuți specialiști la nivel internațional, degustători și jurnaliști de vinuri, cu o vastă experiență în acest domeniu, care vor ocupa și poziția de preşedinte de juriu. Acestora li se vor alătura și specialişti din România — somelieri, bloggeri de profil și manageri de magazine specializate și restaurante, persoane cu amplă influență în domeniul lor de activitate. Juriul Premiilor de Excelență Vinul.Ro 2013 va fi prezidat de: Michel Blanc (Franța) — directorul Sindicatului Viticultorilor din Chateauneuf du Pape, Anne Serres (Franța) — degustător și jurnalist al revistei Terre de Vins, Pierre Thomas (Elveția) — jurnalist și membru în comisiile de jurizare al mai multor concursuri internaționale și Ryan Opaz — comunicator, specialist în promovare și jurat al mai multor competiții internaționale.

Cele mai bune vinuri românești prezente pe piața autohtonă și nu numai vor fi medaliate în cadrul unei Seri de Gală, ce va fi organizată pe 15 noiembrie, la Casa Vernescu, începând cu orele 19.00.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise