Există risc de inundaţii în mai multe judeţe din ţară

inundatieddAutorităţile trebuie să fie pregătite în continuare pentru inundaţiile inevitabile după căderile masive de zăpadă din ultimele zile, deşi starea de alerta va fi ridicată pentru judeţele care s-au aflat sub cod roşu, a declarat premierul Victor Ponta.

„Încetăm starea de alertă, însă vreau să vă spun de pe acum, chiar dacă poate părea prematur, dar nu e niciodată prematur, bănuiesc că o să ne pregătim la un moment dat pentru nişte inundaţii, că, dacă a nins mult, la un moment dat inevitabil se va întâmpla şi acest lucru”, a spus Ponta în comandamentul de iarnă reunit la Guvern, scrie Mediafax, citat de recolta.eu.

El a adăugat că, din luna martie, vor începe să funcţioneze cele două comitete naţionale, respectiv pentru intemperii, coordonat de vice premierul Liviu Dragnea, şi pentru situaţii de urgenţă, coordonat de vice premierul Gabriel Oprea.

Săptămâna trecută, membrii comandamentului de iarnă au extins starea de alertă pentru celelalte judeţe avertizate prin cod roşu, respectiv Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, după ce această stare a fost declarată anterior pentru judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea.

Citește și

Comentariile sunt închise