Exclusiv: Sunt avizate plante modificate genetic fără analize!

23

Captureomg19martie
Într-un moment în care se discută mult pro și contra despre culturile de plante modificate genetic, sunt voci care afirmă că sunt avizate OMG, fără a fi analizate în prealabil. Aurel Maxim, conferențiar universitar, la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, a precizat pentru AGRO TV că a constatat că sunt acceptate plante modificate genetic, trimise către comisiile de avizare de marile companii care operează în acest sector, fără ca în prealabil acestea să fie studiate cu atenție. “Chiar și eu am făcut parte dintr-o comisie care accepta asemenea plante fără să facă analize. Sănătatea oamenilor nu mai conta în aceste cazuri”, a precizat el.

Cercetătorul a ținut să sublinieze faptul că, deși nu s-a demonstrat clar dacă consumul de organisme modificate genetice are efecte negative, se poate spune că acesta are mai degrabă efecte cornice și nu acute. “Am putea vedea doar după zeci de ani ce consecințe are introducerea în hrana noastră a unor asemenea alimente”, a atenționat el.

Citește și
2 Comentarii
  1. Mr. Mihai Grigoras spune

    OMG-urile sunt un risc major pentru agricultura europeana si cea din Romania in special.
    O data introduse in sistem sunt foarte greu de limitat sau de eliminat. Castigurile fermierilor sunt o himera, ei intra de fapt intr-o hora din care nu vor iesi decat perdanti pe termen lung iar cine gandeste agricultura pe termen scurt ar trebui sa se ocupe de altceva. Vorbim de mancare, de sanatate publica si de lumea pe care o lasam copiilor nostri, nu de conturile grase pe care sa le facem si mai grase ale unor multinationale pe care nu le intereseaza altceva decat profitul propriu.

    1. dragana spune

      Aveti 1000% dreptate.Foarte multe tari lupta cu tarie pentru eliminarea OMG-urilor.In Romania,din pacate,cred ca avem un Parlament Modificat Genetic.

Cmentariile sunt închise