EXCLUSIV! Produsul traditional romanesc, recunoscut la nivel european. Cum poti accesa fonduri UE pentru promovare?

PRODUSE TRADITIONALE

În perioada starii de urgenta, producatorii locali sunt afectati direct de restrictiile impuse. Targurile reprezentau o șansă pentru a valorifica produsul tradițional românesc și o oportunitate pentru producătorii români de a se întâlni cu consumatorii, însă acum singura posibilitate este aceea de a-i găsi în mediul online.

În cadrul emisiunii „Agricultura la Raport” al televiziunii AGRO TV, Ovidiu Ghinea a discutat despre situația produselor românești în această perioadă de criză, care sunt problemele fermierilor, dar și cu ce soluții  ar putea veni statul pentru a susține și a valorifica produsul românesc. Invitații acestei ediții au fost atât reprezentați ai producătorilor locali, precum și un reprezentant al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, secretarul de stat Aurel Simion care se ocupă de industria alimentară.

Produsul românesc este deja recunoscut la nivel european, a spus fostul vicepreședinte al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, actualul secretar de stat.

„Din iunie, atunci când să sperăm că scăpăm și de COVID, producătorii vor putea accesa fonduri pentru promovarea produsului românesc. Este vorba de fonduri europene. Ca să poți să accesez fonduri europene de promovare trebuie să ai produsul notificat la Comisia Europeană și acceptat. Acest lucru s-a întâmplat în decembrie-ianuarie. Suntem țara cu un singur produs acceptat și notificat, care este produsul tradițional românesc, în condițiile în care în Austria de exemplu are peste 100 de produse notificate și acceptate”, a declarat Aurel Simion secretar de stat la MADR în exclusivitate pentru MADR.

Acesta a afirmat că în prezent mai sunt în lucru trei scheme, două dintre ele sunt avansate, fiind pe avizare la Ministerul Sănătății și ANPC, iar a treia schemă este dată deja în lucru.

Echipa Agro TV își propune să susțină producătorii locali și produsul tradițional românesc, împreună cu proiectul asdar.ro – Agricultura o șansă pentru România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *