16 iunie 2021 - 11:52

EXCLUSIV! Europarlamentar: „Trebuie sa lasam fermierul roman sa produca si sa vanda!”

Fermeirul român s-a întâlnit de-a lungul timpului cu o lipsă de atenție din partea autorităților publice. În această perioadă de criză, când siguranța alimentară devine o prioritate, este nevoie de măsuri urgente pentru sprijinirea producătorilor autohtoni. Membra comsiei europene pentru agricultură, Carmen Avram a subliniat principalele aspecte care ar trebui luate în considerare pentru a soluționa criza și probleme fermierilor români, în cadrul emisiunii AGRO TV, „Agricultura – o șansă pentru Romania”.

Cred că ar trebui să avem mai întâi în punctele de decizie, în cele mai înalte și cele mai confortabile fotolii din acest stat, ar trebui să avem niște oameni care să iubească România și să facă tot ce este omenește posibil pentru că această țară să prospere. Noi avem acum un moment extraordinar pentru industria noastră pentru industria autohtonă care ar putea să cunoască o explozie în sensul bun, dar și pentru Fermierul român. Ar trebui exploatate acum fiecare oportunitate pe care o avem, ar trebui să încercăm să punem bazele unor ferme puternice, să le ajutăm pe cele mici să crească, să le sprijinim pe cele mari se producă în continuare, să nu mai lovim fermierul mic, punândui bețe în roate atunci când încearcă să ajungă în magazine”, a declarat Carmen Avram în exclusivitate pentru AGRO TV. 

Fermierii se plâng că li se opresc contractele

Europarlamentara Carmen Avram a menționat că mai multe asociații de fermieri s-au plâns că li se opresc contractele cu marii retaileri și fermierii noștri nu mai pot să producă.

„Îmi amintesc că în timpul campaniei electorale pentru europarlamentare, am călătorit în toată țara și am vorbit cu fermieri și mi-a rămas pe retină unul dintre producătorii de hrană din țara. Îmi spunea cu lacrimi în ochi că are niște tone de cașcaval în depozite și că nu are unde să le vândă și e cașcaval DIN LAPTE cum trebuie să fie cașcavalul și NU PE BAZĂ de lapte cum mai găsim în magazinele noastre. Îmi spunea fermierul că au fost șase asociați, doi au dat faliment și s-au retras, unul nu se simte foarte bine și probabil o să se retragă și el, și o să rămânem trei oameni care vom încerca să facem bussines și nu suntem lăsați”, a declarat Carmen Avram pentru AGRO TV.

Membra Parlamentului European a subliniat că fermierul român trebuie lăsat să producă și să vândă. Să-i fie acordat respect acestui domeniu și să devină o prioritate, doar astfel se poate schimba ceva spre bine.

  1. Carmen avram dramatizeaza si urmareste numai accensiune politica pt grupu care reprezinta, se foloseste de drame pt a merge mai departe, nu mai promovati asemenea personaje dubioase ca nu ne reprezinta

Comments are closed.