EXCLUSIV: Daniel Buda: România nu va mai avea carne de porc și de pasăre din 2017

44

daniel_budaEuroparlamentarul român Daniel Buda a declarat în exclusivitate pentru AGRO TV că România riscă să rămână fără carne de porc și de pasăre autohtonă,  din 2017. 

“România nu va mai avea nici carne de porc, nici de pasăre din 2017, fiindcă Guvernul nu a cerut Comisiei Europene să ni se aloce bani pentru măsurile ce vizează bunăstarea animalelor. Și acum oamenii ies în pierdere dacă se ocupă de creșterea porcilor, fiindcă costurile de producție sunt de 6 lei/kilogramul de carne, iar acesta se vinde cu 4-4,5lei/kilogram, dar fermierii își mai acoperă pierderile cu banii proveniți din aceste ajutoare. Ce se va întâmpla după ce nu vor mai primi nici măcar aceste ajutoare?Fermele se vor închide și vom importa carne din străinătate”, a declarat Daniel Buda, pentru AGRO TV.

În acest moment, fermierii se plâng că înregistrează pierderi uriașe din cauza problemelor apărute pe piața de carne din cauza instituirii embargoului rusesc și a alltor factori. Pentru sprijinirea lor comisarul european pentru agricultură Phil Hogan a anunțat o serie de măsuri de ajutorare, care urmează să fie analizate și aplicate în perioada următoare.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise