EXCLUSIV AGRO TV: Liviu Harbuz: Veterinarii trebuie să facă parte din acţionariatul cabinetelor şi farmaciilor veterinare

80

harbuzDeputatul Liviu Harbuz a declarat că noua lege a medicilor veterinari , care este vehement criticată în aceste zile , nu face altceva decât să respecte normele europene în vigoare. Această lege prevede ca fiecare medic veterinar să fie obligat să îşi primească parafele de la Colegiul Medicilor Veterinari, aşa că inclusiv angajaţii ANSVSA  ar fi, potrivit unora, subordonaţi colegiului, deşi sunt angajaţi ai Statului.

Harbuz crede că este important ca farmaciile şi cabinetele veterinare să fie controlate de medici, de personal calificat, care să cunoască normele în vigoare şi, în acelaşi timp să fie buni profesionişti.

Situaţia nu este cu nimic deosebită faţă de cea din alte state europene, unde în acţionariatul fiecărei unităţi de acest gen există şi medici veterinari, adică profesionişti.

El crede că în România este foarte important să fie sisteme de control profesioniste, care să poată gestiona sănătatea animalelor şi siguranţa consumatorilor de produse animale. “În România avem 4 milioane de exploataţii, iar în Franţa sunt doar 800.000, foarte bine organizate. Este foarte greu să monitorizăm ce se întâmplă în fermele din România şi nu ne putem permite să lăsăm o problemă atât de importantă pe mâna amatorilor”

Citește și

Cmentariile sunt închise