6 decembrie 2021 - 15:54

EXCLUSIV: Achim Irimescu (MADR): Nu există, însă, vaccin împotriva pestei porcine africane. Oamenii trebuie să se informeze!

achimirimescuMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, a făcut o serie de precizări la AGRO TV, despre pesta porcină africană şi a insistat ca populaţia să fie informată despre pericolul reprezentat de această boală:

„O mare cauză a pătrunderii virusului pestei porcine a fost necunoaşterea situaţiei. Două căi principale de pătrundere a virusului sunt: produsele din porc, transportate de oameni dintr-o parte în alta, şimistreţii care trec graniţa. De ce populaţia nu sesizează pericolul? Pentru că virusul nu trece de la animal la om. Omul poate mânca carnea animalului afectat. Nu există, însă, vaccin împotriva pestei porcine africane”, a declarat ministrul, la AGRO TV.

El a  declarat că pericolul este imens, pentru că boala a ajuns la graniţa cu Moldova. După depistarea bolii, animalele afectate ar trebui omorâte şi apoi ecarisate, îngropate, mai ales, ceea ce ar produse pagube imense pentru România,