Excelență în agricultură

46

Cei mai performanți fermieri din România au fost premiați în cadrul celei de-a 20-a ediții a târgului Indagra. Premiile au fost acordate atât pentru agricultorii din zona vegetală, cât și pentru cei implicați în zootehnie. Clasamentul a fost realizat de Ministerul Agriculturii în funcție de producțiile înregistrate în campania 2014-2015.

Fermierii români cu cele mai bune producții în campania 2014-2015 au fost premiați de către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul celui mai mare eveniment agricol din țara noastră, Indagra 2015. Premiile au fost împărțite pe patru categorii: horticultură, zootehnie, cultură mare și tineri fermieri, ierarhia fiind înregistrata la nivelul fiecărui județ.

Unul dintre agricultorii premiați a fost și Dumitru Andresoi, cel mai reprezentativ crescător de oi din România, cu o turmă formată din 25 de mii de capete.

„E o mulțumire, bineînțeles, dar nu mă poate schimba. Noi încerăam să aducem plus valoare… la bun sfârșit”, a declarat Dumitru Andresoi.

Cu 9 lei pe kilogram a vândut fermierul din județul Hunedoara carnea de miel în acest an, la același nivel ca anul trecut. „Mieii pe care i-am livrat la sfârșitul lunii august au fost … undeva la 9 lei … a fost un preț corect, vindem la un pret corect’’.

Distincții au fost oferite și asociațiilor de producători, LAPAR, respectiv ProAgro, cât și asociațiilor din industria alimentară, Romalimenta și APRIL.

Citește și

Cmentariile sunt închise