24 ianuarie 2022 - 08:39

Excelență în agricultură

Cei mai performanți fermieri din România au fost premiați în cadrul celei de-a 20-a ediții a târgului Indagra. Premiile au fost acordate atât pentru agricultorii din zona vegetală, cât și pentru cei implicați în zootehnie. Clasamentul a fost realizat de Ministerul Agriculturii în funcție de producțiile înregistrate în campania 2014-2015.

Fermierii români cu cele mai bune producții în campania 2014-2015 au fost premiați de către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul celui mai mare eveniment agricol din țara noastră, Indagra 2015. Premiile au fost împărțite pe patru categorii: horticultură, zootehnie, cultură mare și tineri fermieri, ierarhia fiind înregistrata la nivelul fiecărui județ.

Unul dintre agricultorii premiați a fost și Dumitru Andresoi, cel mai reprezentativ crescător de oi din România, cu o turmă formată din 25 de mii de capete.

„E o mulțumire, bineînțeles, dar nu mă poate schimba. Noi încerăam să aducem plus valoare… la bun sfârșit”, a declarat Dumitru Andresoi.

Cu 9 lei pe kilogram a vândut fermierul din județul Hunedoara carnea de miel în acest an, la același nivel ca anul trecut. „Mieii pe care i-am livrat la sfârșitul lunii august au fost … undeva la 9 lei … a fost un preț corect, vindem la un pret corect’’.

Distincții au fost oferite și asociațiilor de producători, LAPAR, respectiv ProAgro, cât și asociațiilor din industria alimentară, Romalimenta și APRIL.