25 mai 2022 - 01:26

Eveniment major în cea mai mare plantație de lavandă din România

Trei zile de sărbătoare în cea mai mare plantație de lavandă din România. Evenimentul intitulat „Festivalul Lavandei din Bărăgan” va cuprinde momente artistice, filme, caricatură, ateliere de creaţie şi se va încheia cu un foc de tabără, potrivit organizatorilor.

„Trei zile cu parfum de lavandă. Cea mai mare plantaţie de lavandă din România îţi deschide porţile. În luna iunie, când parfumul lavandei răzbate din lanul înflorit, vă aşteptăm să ne bucurăm împreună de natură şi să ne relaxăm într-un cadru atent organizat.

Aflată la limita dintre judeţele Ialomiţa şi Brăila, ferma Agroprovens din comuna Bărăganul, care va găzdui acest eveniment, este o oază verde într-o mare mov de lavandă. Aici noi vă aşteptăm cu muzică bună, produse hand-made şi naturale, mâncare gustoasă, băuturi savuroase şi multe activităţi în aer liber”, au scris inițiatorii în textul de promovare a evenimentului pe Facebook.

„Festivalul Lavandei din Bărăgan” se va deschide vineri, 25 iunie, cu proiecţia filmului „Ladies in lavender” pe un ecran de 6 metri, instalat direct în lanul de lavandă, eveniment la care invitat special va fi cunoscutul critic de film Irina Margareta Nistor.

Evenimentul continuă sâmbătă, 26 iunie, cu spectacole susţinute de trupa „Provincialii” şi de cantautorul Dinu Olăraşu şi cu o proiecţie de caricatură realizată de Costel Pătrăşcan.

„Caz rar: Costel Pătrăşcan are talent de caricaturist, dar şi talent literar. El inventează, cu predilecţie, jocuri de cuvinte, combinând într-un mod original textul cu caricatura. Expresii uzuale îşi dezvăluie, prin desen, sensuri neaşteptate, de un comic irezistibil.

Trebuie remarcat faptul că, în marea majoritate a cazurilor, nu este vorba de glume ilustrate, ci de o combinaţie ingenioasă între desen şi text. Textul n-ar avea nici un haz fără desen, iar desenul, la rândul lui, n-ar avea nici un haz fără text. Abia la întâlnirea dintre ele se produce, ca o scânteie electrică, umorul”, potrivit criticului literar Alex Ştefănescu.

Duminică, 27 iunie, vor susţine concerte corul „Nectar” şi trupa „Lockdown Band”, „Festivalul Lavandei din Bărăgan” urmând să se încheie târziu în noapte cu un foc de tabără.

Programul mai cuprinde realizare de fotografii în câmpul de lavandă, ateliere de creaţie/ prezentare, curse cu bicicletele prin lanul de lavandă, plimbări cu taxi-căruţa, expoziţii cu vânzare de produse naturale cosmetice şi produse locale, activităţi pentru copii.

„Lăsăm mașinile în parcare şi ne plimbăm cu taxi-căruţa. Chiar şi cu doi cai putere, distracţia este mare! Dacă vrei să te plimbi cu prietenii sau cu familia, este loc pentru fiecare. Haideţi la plimbare în cel mai mare lan de lavandă! Plimbarea prin lanul de lavandă este mai frumoasă cu o muzică bună pe fundal.

Vino să te încarci cu energie pozitivă şi să te bucuri de atmosfera plăcută de la festivalul lavandei. În fiecare seară, scena o să fie locul în care vom da startul distracţiei şi vom dansa cât ne vor ţine picioarele”, mai spun organizatorii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.