Evaziune fiscală cu carne. Prejudiciu: 900.000 lei

8

carnepaste30

Ofițeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, Poliția Sectorului 1, au identificat și depistat un bărbat de 30 de ani, care, în calitate de reprezentant a două societăți comerciale, ar fi înșelat o societate comercială cu peste 700.000 de lei.

De asemenea, cel în cauză ar fi prejudiciat bugetul statului cu aproximativ 200.000 de lei.

În fapt, în cursul lunii mai a.c., reprezentantul unei societăți comerciale a sesizat Poliția Capitalei cu privire la faptul că, la diferență de 20 de zile, a primit telefonic două comenzi de carne și produse din carne, în valoare totală de peste 700.000 de lei, marfa fiind ridicată în numele a două societăți comerciale de către transportatori angajați doar pentru a efectua aceste transporturi.

Pentru marfa ridicată, transportatorii au lăsat două bilete la ordin care, ulterior introducerii în bancă, au fost refuzate la plată pentru lipsă disponibil și pentru semnătură neconformă cu specimenul.

Ulterior, marfa ar fi fost comercializată la jumătate din valoarea de achiziție, fără documente de comercializare și fără a fi înregistrată în evidențele contabile ale celor două societăți comerciale.

Cercetările sunt continuate de polițiștii bucureșteni, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și înșelăciune, cu cel în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. (Sursa: fabricadecarne.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise