26 mai 2022 - 17:50

EuroTier 2022: Locul unde se proiectează „viitorul creșterii animalelor”

Între 15 și 18 noiembrie 2022, la Hanovra, Germania – cel mai important târg mondial pentru creșterea animalelor și managementul animalelor • Tema directoare: „Transformarea creșterii animalelor” („Transforming Animal Farming”)

„Transformarea creșterii animalelor” – aceasta este tema călăuzitoare a EuroTier 2022, reflectând schimbările care îmbrățișează în prezent sectorul zootehnic. Târgul EuroTier va avea loc în perioada 15-18 noiembrie 2022 la Parcul Expozițional Hanovra și va fi susținut de o ofertă digitală suplimentară.

Organizatorul DLG (Societatea Germană de Agricultură) plasează programul tehnic al târgului comercial al celui mai important târg mondial pentru creșterea animalelor și managementul animalelor sub tema călăuzitoare „Transformarea creșterii animalelor”. Accentul se pune pe bunăstarea animalelor, sănătatea animalelor, durabilitate, emisii, genetică, creștere, hrănire, digitalizare, management, procesare și vânzări directe la fermă.

Transformare în sectorul zootehnic

Sectorul zootehnic național și internațional trece printr-o transformare. O serie de subiecte modelează evoluțiile actuale – bunăstarea animalelor, durabilitatea, biodiversitatea, schimbările climatice și securitatea alimentară globală, precum și eficiența producției și strategiile de marketing. Acești factori influențează schimbările în producția și lanțurile valorice, precum și cerințele societale și de mediu pentru creșterea animalelor.

„În acest mediu provocator, crescătorii de animale au nevoie de noi perspective, abordări strategice și tehnologii potrivite mai mult ca niciodată, pentru a putea aborda cu succes schimbările din industrie. Fiind cel mai important târg comercial din lume și platformă profesională de top, EuroTier joacă un rol important, un rol decisiv în oferirea inovațiilor și soluțiilor relevante pentru fermieri, manageri de fermă și companii”, explică Ines Rathke, Manager de proiect EuroTier, descriind importanța centrală a EuroTier pentru creșterea animalelor pe plan internațional.

Platforma de inovare a sectorului zootehnic global

Ca platformă de inovare pentru sectorul zootehnic global, EuroTier oferă o imagine de ansamblu completă a inovațiilor și a standardelor stabilite. Târgul prezintă soluții pentru producția de bovine, lactate, porcine și păsări. În plus, subiectele despre oi și capre, transportul cailor, acvacultura, proteine ​​alternative și vânzări directe la fermă completează programul de expoziție și comerț. Portofoliul târgului include produse și servicii pentru întregul lanț valoric pentru producția de alimente de origine animală. Aceasta include domeniile genetică, hrana animalelor, sistemele de creștere, tehnologia climatică și de mediu, tehnologia de muls și răcire, îndepărtarea gunoiului de grajd, transport, resurse de exploatare, accesorii, procesare, marketing și servicii pentru producția agricolă.

Program tehnic internațional de înalt calibru

Sub tema „Transformarea creșterii animalelor”, DLG, împreună cu parteneri naționali și internaționali, va prezenta un program tehnic de înalt calibru, cu un număr mare de evenimente și conferințe pe subiectele actuale de interes din sectorul zootehnic. Panelurile pentru bovine/lactate, porcine, păsări și acvacultură vor fi dedicate subiectelor specifice industriei, cum ar fi bunăstarea animalelor, sănătatea animalelor, sustenabilitatea, emisiile, creșterea, creșterea, hrănirea, digitalizarea și managementul. Accentul pe vânzările directe în fermă se va concentra pe subiectele de procesare și marketing. Pe tema hrănirii, un nou accent se pune pe perspectivele pentru surse alternative de proteine.

Nou: Platformă pentru startup-uri

Nou la EuroTier 2022 este zona dedicată start-up-urilor „DLG-AgrifutureLab” pentru companiile inovatoare nou-înființate. Această locație privilegiată în cadrul târgului permite atât fondatorilor de companii naționale, cât și internaționale să-și lanseze prezența în mod proeminent, atrăgând o mulțime de pasi. Ministerul German al Alimentației și Agriculturii (BMEL) sprijină participarea startup-urilor germane la târg.

Ofertă digitală suplimentară

Pe lângă apariția târgului de la Hanovra, cel mai important târg mondial pentru creșterea animalelor și managementul animalelor oferă expozanților și vizitatorilor un serviciu digital suplimentar pe platforma „DLG Connect” (www.dlg-connect.com), o platformă online interactivă dezvoltat de DLG ca parte a obiectivului său de a-și îmbunătăți cunoștințele în sectorul agricol internațional. Deja peste 500 de evenimente virtuale individuale au fost organizate pe această platformă, inclusiv prezentări aprofundate ale DLG privind controlul emisiilor în creșterea animalelor, precum și vizite virtuale la fermele de porci și de lapte.

Expozanții pot folosi această platformă digitală pentru a furniza informații despre produsele și inovațiile lor pentru a-și optimiza pregătirile pentru târg. Platforma oferă vizitatorilor posibilitatea de a intra în rețea cu expozanții în perioada premergătoare EuroTier, beneficiind astfel de cele mai recente informații de specialitate.

Complement expozițional optim: EnergyDecentralEuroTier

EnergyDecentral are loc la Hanovra, alături de EuroTier. Târgul internațional s-a impus ca platformă principală pentru furnizarea descentralizată de energie. Acoperind întregul lanț valoric al producției de energie durabilă: resurse, producție de energie și energie inteligentă, EnergyDecentral este astfel o extensie optimă a gamei de specialitate a EuroTier.

Înregistrare până la 15 martie 2022

Expozanții care se înscriu până la 15 martie 2022 vor primi condiții mai favorabile și au șanse mai mari să-și asigure plasarea dorită în săli.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.