Europarlamentarul Viorica Dăncilă îi atacă pe liberali din cauza votului negativ pentru irigații

9

v_dancilaViorica Dăncilă, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, condamnă atitudinea deputaților liberalilor, care s-au abținut de la votul pentru adoptarea ordonanței ce prevede investiții de un miliard de euro în sistemul de irigații, ceea ce a făcut ca legea să nu întrunească numărul necesar de voturi.

Europarlamentarul subliniază că ‘fermierii români nu trebuie să sufere din cauza ambițiilor politice ale liberalilor’, pentru care interesul personal prevalează în fața interesului național.

‘Regret profund atitudinea deputaților liberali, care, în lupta lor pentru câștigarea puterii cu orice preț, se arată dispuși să facă opoziție împotriva românilor. Miercuri, deputații PNL au demonstrat, prin abținerea de la votul pentru adoptarea Planului național de irigații, că nu au nicio problemă în a sacrifica unul dintre motoarele economiei românești — agricultura.

Este greșit ca liberalii să politizeze un proiect vital pentru agricultura din România și pentru mediul rural, lovind astfel direct în agricultorii români. Un sistem național de irigații ar înlătura riscurile cauzate de lipsa precipitațiilor, cum a fost cazul secetei din această vară. Investițiile de circa 1 miliard de euro în următorii 5 ani, prevăzute în cadrul Planului național de irigații, reprezintă o soluție pentru ca astfel de situații să nu se mai repete și ar reprezenta o plasă de siguranță necesară pentru producția autohtonă, în fața condițiilor meteo defavorabile.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise