Europarlamentarul Rareș Niculescu a solicitat ajutoare pentru crescătorii de vite din România

raresniculescuCrescătorii de vite și procesatorii de lapte au înregistrat pierderi uriașe în ultimele săptămâni din cauza scandalului laptelui cu aflatoxină. Unii fermieri au fost nevoiți să arunce cantități impresionate de lapte, din cauză că nu mai aveau unde să îl depoziteze, piața fiind aproape blocată.

În aceste condiții, europarlamentarul Rareș Niculescu a declarat în cadrul emisiunii “Agricultura la raport”, de la AGRO TV că a solicitat forurilor europene să îi sprijine pe fermierii români care au înregistrat pierderi: “Am cerut bani și subvenții pentru acești oameni. Am propus ca România să primească un ajutor de minimis prin care să își susțină fermierii”, a afirmat Niculescu.

Acesta a explicat în cadrul aceleiași emisiuni că, până în acest moment, s-a reușit stabilirea unor subvenții rezonabile pentru fermierii din România: “E adevărat, subvențiile românilor sunt mai mici decât cele primate de agricultorii din alte țări membre UE, dar sunt mai mari decât cele prevăzute în tratatul de aderare”, a precizat europarlamentarul

Citește și

Comentariile sunt închise