Europarlamentarul Daniel Buda cere soluţii pentru valorificarea fructelor de pădure

15

afine_mEuroparlamentarul Daniel Buda a cerut Comisiei Europene soluţii pentru susținerea și valorificarea produselor ecologice românești şi în special a fructelor de pădure.

“România este recunoscută pentru calitatea deosebită a fructelor de pădure care provin din pădurile lipsite de poluare, produsele fiind căutate pe piața externă. De altfel, valorificarea fructelor de pădure se face preponderent la export. Până în prezent, exploatarea acestor resurse nu s-a realizat rațional și eficient, ci sporadic și dezorganizat, limitându-se doar la recoltarea unor cantități reduse și valorificarea în formă neprelucrată, fără valoare adăugată”, a declarat Buda.

Având în vedere faptul că potențialul valorificării la nivel național al fructelor de pădure este unul extrem de ridicat, acesta a solicitat Comisiei să îi comunice sugestiile pentru ministerul român de resort, astfel încât valorificarea fructelor de pădure să fie realizată la nivel național. “Nu în ultimul rând, am întrebat Comisia care sunt instrumentele financiare pe care le are la dispoziție pentru a susține autoritățile locale în vederea realizării la nivel național a întregului proces de producție”, a spus europarlamentarul.

Susținerea și valorificarea produselor ecologice românești cu fonduri europene trebuie să constituie priorități reale pentru autoritățile române deoarece acest sector, pe lângă faptul că oferă produse extrem de sănătoase pentru populație, poate genera venituri financiare semnificative la bugetul național.

Citește și

Cmentariile sunt închise