Cerealele își continuă pierderile pe Euronext. Cu cât se vând rapița, grâul și porumbul

Grâul și porumbul pierd iarăși teren. Temerile legate de economia globală și condițiile favorabile de semănat din SUA duc la scăderea cotațiilor cerealelor.

Prețurile cerealelor au pierdut din valoare joi, pe Euronext: condițiile de semănat favorabile din Statele Unite continuă să cântărească mult aceasta tendința. În centrul atenției rămân și riscurile unei scăderi a cererii chineze și dificultățile economice din SUA.

Oferta de cereale rusești continuă să se distingă prin abundența și competitivitatea sa puternică atât la recolta veche, cât și la următoarea recolta.

Ultima licitație algeriană s-a încheiat cu achiziționarea a peste 600 kt de grâu de măcinat cu încărcare pentru iulie, din care cea mai mare parte a fost de grâu rusesc, iar cealaltă parte din transporturi este, de origine franceză.

Rapița, grâul și porumbul: cotațiile Euronext

Joi, in jurul orei 13.00, grâul Euronext cu scadență în septembrie 2023 a scăzut cu 1 EUR/t, vânzând-se la 231,25 EUR/t, în timp ce grâul cu contractul din decembrie 2023 a scăzut cu 1 EUR/t, ajungând la 235,50 EUR/t.

Porumbul Euronext cu livrarea în iunie 2023 a scăzut cu 1,25 EUR/t, ajungând la 226,5 EUR/t, iar porumbul cu termenul in august 2023 a pierdut 1 EUR/t, vânzând-se cu 224,25 EUR/t.

Rapița Euronext cu scadenta in august 2023 a pierdut 5,0 EUR/t, vânzând-se 430,75 EUR/t. Rapița cu scadența in noiembrie 2023 s-a redus cu 5,5 EUR/t, ajungând la 436,75 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole