Eugen Teodorovici și Dacian Cioloş au discutat despre atragerea de fonduri europene în perioada 2014-2020

7

ciolosteod

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut o întrevedere cu Dacian Cioloş, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, aflat în vizită de lucru în România.

Cei doi oficiali au discutat despre atragerea fondurilor europene alocate României pentru perioada 2014-2020.

„Este important ca, pentru următoarea perioadă financiară 2014-2020, România să creeze un sistem simplu, transparent și accesibil pentru beneficiari. Pentru zone precum Delta Dunării este nevoie de o strategie integrată, care sa aibă în vedere complementaritatea fondurilor europene și folosirea eficientă a instrumentelor puse la dispoziție de cadrul european”, a declarat comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș la încheierea întrevederii.

“Cheia succesului în absorbţia fondurilor europene este sistemul de implementare, care trebuie să fie eficient şi performant. Şi din acest motiv, 2014 este un an cheie în care trebuie să finalizăm reforma sistemului, pentru a maximiza absorbţia fondurilor europene în ambele perioade de programare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la finalul întâlnirii.

Fondurile europene alocate României pentru perioada 2014-2020 se ridică la aproximativ 43 miliarde de euro, din care cele pentru politica de coeziune reprezintă circa 21 miliarde de euro, iar cele pentru agricultură, pescuit şi plăţi directe în agricultură reprezintă peste 18 miliarde de euro (sume exprimate în preţuri curente 2012).

Citește și

Cmentariile sunt închise