Etnoculinaria, festival de produse tradiționale românești, la București

24

DSC00471Vineri, 11 aprilie, în Piața George Enescu din Capitală, își deschide porțile ETNOCULINARIA, festivalul dedicat produselor tradiționale românești și folclorului autentic.

Aflat la prima ediție, și organizat în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român, Festivalul ETNOCULINARIA își propune să fie mai mult decât un simplu târg de produse tradiționale — o oază de gastronomie românească autentică și tradiții populare, în plin centru al Capitalei.

Veniți la ETNOCULINARIA din toate zonele țării, zeci de meșteri și artizani populari, artiști tineri sau deja consacrați, precum și peste 100 de producători tradiționali, vor încânta vizitatorii care vor trage pragul festivalului.

Printre ‘minunățiile’ oferite de meșteșugari, se vor regăsi obiecte realizate din piele, ceramică, icoane pe sticlă, mic mobilier decorat manual, bijuterii artizanale, produse croșetate sau realizate la războiul de țesut și o multitudine de obiecte din gospodăria țărănească, realizate din lemn.

Alături de ei vor sta producători tradiționali din toate regiunile țării, însă nu vor lipsi nici produsele exotice, aduse de peste mări și țări. Vizitatorii vor putea regăsi, astfel, brânza de burduf în coajă de brad, cașul afumat, telemeaua de Sibiu, cârnații și afumăturile tradiționale, palinca de Maramureș, produsele apicole, merele de Voinești, prăjiturile de casă, dar și baclavaua și rahatul turcesc, plăcintele sârbești și cafeaua la nisip.

De mâncarea gătită se vor ocupa destoinicele gospodine din Maramureș, care vor pregăti la fața locului celebrele sarmale, iar alături de ele, sub atenta suparaveghere a ‘regelui ciolanului’, va fi preparat un tăuraș la proțap. Produse din carne, specific secuiești, vor sfârâi pe grătar, în timp ce, alte mâini pricepute, vor pregăti tradiționalul bulz ciobănesc. Nu vor lipsi nici borșul de pește, saramura, plăcintele dobrogene sau poalele-n brâu moldovenești.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise