Etichetarea laptelui pentru copii și a produselor fără gluten, reglementate de Parlamentul European

35

“În cazul în care există un risc la adresa vieții sau a sănătății, imediat sau pe termen lung, dar persistă incertitudinea științifică, ar trebui să se aplice principiul precauției pentru a garanta un nivel ridicat de protecție a sănătății”, se arată într-un Raport al eurodeputatei belgiene Frédérique Ries (ALDE) privind alimentele destinate sugarilor și copiilor de vârstă mică și alimentele destinate unor scopuri medicale speciale, votat astăzi la Strasbourg de către legislativul european.

Eurodeputata PNL Norica Nicolai a arătat că, la nivelul Uniunii Europene, este nevoie de o reglementare în domeniul etichetării alimentelor destinate persoanelor cu nevoi medicale speciale, întrucât acest gen de consumatori devin deseori victime ale unei publicități și etichetări incorecte, dezvoltând astfel o serie de boli greu de combătut ulterior. “Salut prevederile care vizează intoleranța la gluten, pentru că această intoleranță a dezvoltat o boală care, din păcate, este prezentă în foarte multe state europene într-o proporție îngrijorătoare: este vorba de boala celiacă. Iar acest raport se adresează și acestei boli, încercând măsuri de combatere a bolii respective”, a subliniat eurodeputata liberală.

Ca urmare a Raportului adoptat astăzi, etichetarea preparatelor pe bază de lapte pentru copiii de până la 12 luni nu va mai conține imagini care idealizează utilizarea produsului. O altă reglementare se referă produsele destinate persoanelor cu intoleranță la gluten: în acest caz, mențiunea “fără gluten” se poate aplica doar alimentelor care nu depășesc 20 mg de gluten/kg.

Textul documentului poate fi vizualizat la adresa:

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+REPORT+A7-2012-0059+0+DOC+PDF+V0//RO

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult