20 mai 2022 - 06:56

Estimări oficiale pentru 2022: Crește producția de grâu!

Deși în ultima vreme piața internațională de grâu a luat-o razna, influențată de evoluția războiului din Ucraina, dar și de condițiile climatice înregistrate în anumite regiuni ale lumii, veștile privind producția pentru anul 2022 sunt îmbucurătoare.

Vineri, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a dat publicităţii un set de noi estimări revizuite cu privire la producţia mondială de cereale în sezonul 2021/2022, transmite AFP, citată de AGERPRES.

Potrivit FAO, în acest an agricol așteptările pentru producţia mondială de cereal se ridică la 2,799 miliarde de tone, cu 0,8% mai mult decât producţia din sezonul 2019/2020.

În ceea ce privește grâul, FAO se aşteaptă în continuare ca producţia mondială să crească în 2022 până la 782 milioane de tone, făcând precizarea că prognoza sunt luate în calcul atât o aşteptată reducere cu 20% a suprafeţelor recoltate în Ucraina, cât şi o scădere producţiei din cauza secetei în Maroc.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.