Este JALE cu gripa aviară! Toată planeta e cuprinsă, iar leacul nu se știe

Știm că este jale cu epidemia de gripă aviară, dar când și nemții confirmă, atunci renunțăm la păsări și alte zburătoare și ne apucam de crescut greieri și furnici, că tot ne îndeamna cei de la Bruxelles să mâncăm așa ceva.

Europa se confruntă cu cea mai gravă epidemie de gripă aviară înalt patogenă, susțin cercetătorii de la institutul german de sănătate animală, preluați de AGERPRES.

Potrivit acestora, noi cazuri sunt detectate în fiecare zi şi nu doar păsările sunt afectate de virusul gripei aviare.

“Nu se întrevede un sfârşit iar ţările afectate se întind din Finlanda şi până în Insulele Feroe, din Rusia şi până în Portugalia, din Canada pana in  India şi estul Asiei.”

În plus, au fost descoperite cazuri de gripă aviară la mamifere, de exemplu la vulpi în Ţările de Jos şi Finlanda, la foci în Suedia şi Germania şi la vidre în Finlanda.

În mod normal, gripa aviară începe să se manifeste toamna, virusul fiind transportat de păsările sălbatice migratoare care vin din Asia în Europa. Ţările care descoperă boli animale periculoase precum pesta porcină africană sau gripa aviară înalt patogenă trebuie să avertizeze imediat Organizaţia Mondială pentru Sănătate Animală  şi să trimită regulat rapoarte de evoluţie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole