28 octombrie 2021 - 08:42

Emil Dumitru (Pro Agro): Există angajaţi APIA care au salarii de 120 de milioane de lei/lună şi tot nu plătesc subvenţiile

fermier_caineDupă ce ministrul Agriculturii, Achim Irimescu a anunţat la AGRO TV că plata subvenţiilor  va începe în 8 aprilie, pentru ca să revină asupra datei, spunând că este posibil ca plăţile să fie amânate, fermierii români au explodat şi s-au revoltat, fiindcă, aşa cum spun ei, agricultorii polonezi, cu care adesea sunt în concurenţă, au deja banii în conturi şi se pot ocupa de cumpărarea de inputuri pentru culturile lor, ceea ce ei nu pot face.

Explicaţiile oferite de oficiali că softul de la APIA nu funcţionează cum s-ar dori nu îi mulţumeşte, ci îi fac să fiarbă şi mai tare.

„Unii dintre funcţionarii care se ocupă de soft primesc salarii de o sută de milioane sau de 120 de milioane şi tot nu plătesc subvenţiile. Mi se pare o nesimţire şi cer ca toţi aceştia să fie daţi afară, fiindcă este inadmisibil ce se întâmplă. Nu ne vor plăti ei inputurile sau ratele la bănci, pentru împrumuturile luate pentru a ne face afacerile din agricultură”, a protestat Emil Dumitru, preşedintele Pro Agro, invitat al Jurnalului de agricultură.