Emil Dumitru: ”Pe reforma Cioloș, România a cam pierdut niște lucruri”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru. Numirea a venit ca un șoc pentru clasa politică, iar aceasta ar putea avea implicații majore și în ceea ce privește agricultura românească.

Inginer horticultor de profesie, Dacian Cioloș a ocupat de-a lungul timpului mai multe posturi cu influență în agricultura românească și europeană. În 2005 a devenit consilier al Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, urmând ca în 2007 să fie desemnat în funcția de ministru al Agriculturii, pe care a ocupat-o până la demisia cabinetului din noiembrie 2008.

La nivel european, Cioloș a ocupat funcția de Comisar European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală în perioada 2010-2014.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a adus în discuție desemnarea lui Dacian Cioloș în funcția de prim-ministru, invitându-i pe invitați să comenteze pe marginea posibilelor ramificații ale acestei numiri pentru agricultura autohtonă. Iată de a avut de spus deputatul PNL Emil Dumitru:

”Spuneați de domnul prim-ministru desemnat. Dânsul a fost consilier, subsecretar de stat, ministru, comisar european, prim-ministru, președintele grupului Renew din Parlamentul European, deci are un background foarte bun. Dar pe reforma Cioloș, pe PAC, putem să ne uităm că România, din perspectiva beneficiilor, a cam pierdut niște lucruri. Spre exemplu, la suprafața eligibilă la plată n-a mai fost luat în considerare anul de cerere anterior, a fost luată o suprafață eligibilă mult mai mică”, a precizat Emil Dumitru în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole