13 mai 2021 - 01:49

Emil Dumitru: ”Fermierii care se asociaza vor primi subventii mai mari”

Fermierii care se asociază vor primi subvenții mai mari! Vestea vine chiar de la conducerea MADR, mai precis de la secretarul de stat Emil Dumitru. Potrivit acestuia, ministerul Agriculturii are în plan să acorde subvenții mai mari producătorilor agricoli care sunt dispuși să se asocieze în cooperative sau grupuri de producători. De cealaltă parte, fermierii care vor alege să rămână singuri și să nu se asocieze vor primi o subvenție mai mică.

Secretar de stat MADR, a precizat că, în acest moment, se lucrează la o departajare a subvențiilor în funcție de disponibilitatea fermierilor de a se asocia sau nu în cooperative sau grupuri de producători care să îi ajute pe aceștia să-și vândă produsele la prețuri acceptabile.

”Trebuie să vedem cum venim cu niște măsuri prin care să spunem că dacă te vei asocia într-o cooperativă sau grup de producători, tu, fermier mai mic, ca să-ți crești forța de negociere tocmai ca să poți să ai acces la piață și să-ți vinzi producția la niște prețuri acceptabile, vei primi o intensitate de sprijin, o subvenție mai mare. Dacă vei alege varinta să rămâi singur, sigur vei primi o subvenție mai mică. La asta lucrăm în ministerul Agriculturii”, a declarat Emil Dumitru la postul public de televiziune.