Emil Dumitru: Avem foarte multe organizaţii la nivel european care ne curtează

17

emil_dumitru_proagroPreşedintele Pro Agro, Emil Dumitru, a precizat că organizaţiile europene din agricultură curtează, mai nou, organizaţiile similare din România pentru semnarea de parteneriate şi colaborări pe termen lung. Acesta a mai afirmat că fermierii români au nevoie să fie protejaţi de asociaţii puternice, care să le apere drepturile, mai ales în ani dificili, aşa cum se anunţă a fi 2015. 

“Avem foarte multe organizaţii la nivel european care ne curtează pe noi, organizaţiile profesionale româneşti, fiindcă au nevoie de România. România este un jucător din ce în ce mai important şi pe piaţa de reprezentativitate şi cred că România va reduce foarte mult deficitul de competivitate între fermierii din vechile state membre şi noile state membre. Este, însă, nevoie de măsuri concrete, iar anul acesta, în mod special, e nevoie de responsabilizarea factorului politic pe fondul unei secete pedoclimatice destul de agresive în anumite zone ale ţării, care le provoacă pierderi atât fermierilor cu culturi mari, cât şi celor din zootehnie, care nu mai au furaje”, a declarat preşedintele Pro Agro, Emil Dumitru, pentru AGRO TV.

Acesta a declarat că lipsa de furaje, care va conduce la majorarea preţurilor acestora, împreună cu scăderea preţurilor laptelui de pe piaţă, va duce în pragul disperării crescătorii de vaci din România, greu încercaţi în ultimii ani.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise