Eliminarea stabulatiei permanente

Imbolnaviri ale ongloanelor si imbacsirea cojocului de lana care genereaza boli ale aparatului respirator sunt doar doua dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de animale din cauza impunerii stabulatiei permanente si a interzicerii miscarii acestora in perioada 6 decembrie-24 aprilie.
oi
In Romania, cea mai raspandita rasa de ovine este Turcana, o specie creata de-a randul secolelor in libertate. Limitarea miscarii in perioada iernii duce la degenerarea genetica a populatiei de ovine din aceasta rasa, ceea ce inseamna o pierdere importanta a patrimoniului zootehnic national.

Totodata, interzicerea deplasarii animalelor la sursele de apa naturala, respectiv rauri, lacuri, izvoare, genereaza boli metabolice cauzate de insuficienta consumului de apa si conduce la diminuarea semnificativa a efectivelor de animale. Acest lucru este cauzat si de faptul ca marea majoritate a fermelor din tara noastra sunt ferme cu crestere in sistem extensiv, care nu au surse de apa proprii, iar deplasarea animalelor este absolut obligatorie.
Prin acest act normativ se incurajeaza practicarea continuarii cresterii animalelor domestice din speciile ovine, caprine si bovine.
Proiectul de hotarare apare pe site-ul Minsiterului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, iar cetatenii si institutiile interesate pot sa-si exprime opiniile, sugestiile si chiar sa faca propuneri cu privire la acest subiect.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole