Egiptul vrea să-şi reducă importurile de grâu, anul viitor

50

graunnsEgiptul vrea să reducă anul viitor importurile de grâu ale statului până la 4 – 4,5 milioane de tone, cu condiţia continuării reformelor destinate reducerii consumului şi risipei, a declarat, joi, ministrul egiptean al Aprovizionării, Khaled Hanafi, pentru cotidianul Al Gomhuria, preluat de Reuters.

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu, importă în mod normal aproximativ 15 milioane de tone de grâu anual şi depinde de importuri pentru a putea produce o pâine subvenţionată. Achiziţiile internaţionale de grâu ale Egiptului sunt împărţite în mod egal între stat şi sectorul privat, însă achiziţiile derulate de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt au tendinţa de a influenţa preţurile mondiale la grâu.

‘Egiptul va importa între 4 şi 4,5 milioane de tone de grâu care să se alăture producţiei locale, în condiţiile în care consumul să continue să scadă pe măsură ce noul sistem este introdus în toate provinciile’, a declarat Khaled Hanafi.

În luna aprilie a acestui an, analiştii intervievaţi de Reuters estimau că în 2014 – 2015 Egiptul va importa peste 10 milioane de tone de grâu, semn că traderii cred că Guvernul va avea dificultăţi în a-şi atinge obiectivul vizând reducerea achiziţiilor internaţionale cu până la 30%.

Egiptul cumpără în mod frecvent grâu din România. Ultima achiziţie de acest fel a fost făcută în data de 3 septembrie, când Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a semnat un contract pentru achiziţionarea a 60.000 de tone de grâu din România de la firma Bunge. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult