Efectul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR al zahărului. Renunţă la el până nu e prea târziu

50

Zahărul prosteşte oamenii, crede o echipă de cercetători de la Universitatea California din Los Angeles. Ei au realizat un studiu pe şoareci, însă sunt convinşi că rezultatele obţinute se aplică şi la oameni.
Consumul de zahăr dăunează grav IQ-ului, cred cercetătorii de la Universitatea California din Los Angeles, care au realizat un studiu pe şoareci care se aplică şi la oameni.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că o dietele bogate în fructoză din sirop de porumb prostesc. Fructoza din sirop de porumb este un compus cu o putere de îndulcire de aproximativ două ori mai mare ca cea a zahărului, des întâlnit în mâncărurile procesate şi băuturile carbogazoase, scrie LiveScience.com.

În cadrul aceluiaşi experiment, cercetătorii au descoperit şi că efectele negative ale fructozei pot fi combătute cu ajutorul acizilor graşi de tip omega-3, care protejează sinapsele. Acizii graşi de tip omega-3 se găsesc în special în peştii de apă rece, cum ar fi somonul.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult