Efectele benefice pe care le aduce soia organismului

IncreaseSoia mai e numită şi planta-minune şi, datorită valorii sale nutritive foarte apropiate de cea a produselor de origine animală, e considerată unul din alimentele importante din dieta noastră. Iată care sunt efectele benefice pe care le aduce organismului. Alimentele cu proteine din soia sunt alegeri alimentare sănătoase şi o bună alternativă la produsele din carne sau la produsele care conţin colesterol şi grăsimi saturate.

Dietele care includ 25-50 de grame de proteine din soia pe zi pot ajuta la reducerea nivelului colesterolului “rău”, soia fiind un excelent purificator al organismului. În plus, soia conţine o serie de elemente importante pentru buna funcţionare a organismului, printre care fosfor, calciu, magneziu, sodiu.

Are de şapte ori mai mult magneziu decât pâinea din grâu. Vitaminele B, D şi E, care se găsesc în soia, întârzie procesul de îmbătrânire, în timp ce acizii graşi nesaturaţi stopează dezvoltarea celulelor canceroase.

Datorită efectelor pe care le are asupra organismului, poate fi considerată un adevărat medicament pentru prevenirea mai multor tipuri de boli. O dietă bogată în soia este recomandată în cazul hepatitei cronice, surmenajului intelectual, asteniei, convalescenţei sau afecţiunilor dermatologice.

Ultimele cercetări arată că boabele de soia au calitatea de a ne proteja împotriva dezvoltării cancerului de prostată şi a celui mamar. Se consideră că soia inhibă în cancer dezvoltarea a noi vase de sânge, stopând extinderea tumorii. Sursa: click.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult