21 ianuarie 2022 - 07:39

Ediţie specială a Jurnalului de agricultură, joi, 2 aprilie pe AGRO TV

jurnalul de agriPoliticile de susţinere a industriei alimentare, analizate la Jurnalul de agricultură de la AGRO TV

Joi, 2 aprilie, la AGRO TV va avea loc o întâlnire specială între reprezentanţii unora dintre cele mai importante forme asociative din industria alimentară. Sorin Minea, preşedintele ROMALIMENTA, Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui şi Alex Jurconi, preşedintele PRO AGRO vor fi invitaţii lui Rareş Hăbeanu, în cadrul emisiunii “Jurnalul de agricultură”, pentru a căuta împreună soluţii pentru salvarea  întregului sector alimentar din România. Ei vor vorbi despre mijloacele prin care pot fi susţinute industria alimentară şi agricultura româneşti, despre soluţiile care pot conduce la creşterea valorii exporturilor şi despre creşterea competitivităţii produselor româneşti  pe pieţele din afara ţării.

O altă temă de discuţie de joi seara va fi cea a rambursărilor de TVA, care obstrucţionează şi sperie majoritatea administratorilor firmelor care operează în acest sector, atâr de important pentru economia ţării.

În această perioadă în care întreaga Europă se confruntă cu problemele generate de impunerea embargoului rusesc, care macină întreaga economie de aproape un an, mulţi fermieri şi procesatori sunt ameninţaţi de faliment. În plus,  România trebuie să găsească urgent soluţii care să îi salveze pe crescătorii de vaci şi procesatorii de lapte, aşa că discuţia din studioul AGRO TV ar trebui să aducă soluţii simple, dar eficiente pentru relaxarea urgentă a agriculturii, mai ales într-o zi în care fermierii, supăraţi din cauza întârzierilor subvenţiilor şi nu numai, protestează în stradă, după mai mulţi ani de relativă linişte.

Nu doar sectorul laptelui este în impas în aceste zile, ci şi cel al cărnii şi al produselor din carne, deoarece primăvara ar putea aduce noi epidemii în fermele de animale din ţară, şubrezite şi ele de repetatele prăbuşiri de preţuri şi de imposibilitatea de a se orienta către pieţele din exterior.

Vor găsi cei trei grei ai industriei soluţii pentru toate aceste probleme? Aflaţi joi, 2 aprilie, de la Jurnalul de agricultură!