După seceta din vară, grânarul sud-est-european al Rusiei e uscat şi în această toamna

Regiunea sud-est-europeană a Rusiei, una dintre cele mai importante regiuni pentru producţia de cereale, în spacial grâu, a acestei ţări continuă să aibă parte de precipiaţii sub media obişnuită şi în această toamnă ridicând semne de întrebare asupra culturilor de iarnă.  Rusia este al treilea mare exportator de grâu din lume, prin livrările sale pe piaţa mondială influenţând semnificativ preţul internaţional.

După vară secetoasă care a afectat mul recolta Kremlinul a decis să descurajeze exporturile în această toamnă dorind să evite o explozie a preţurilor. O bună campanie de iarnă ar fi readeschis însă  apetitul pentru export.

Potrivt centrului hidrometerologic federal, între 35 şi 40% din suprafeţele însemânţate cu grâu de toamnă din anumite districte din apropierea oraşelor Stavropol, Rostov şi Volgograd au parte de un nivel de umiditate sub media acestei perioade a anului.

“Avem o problemă cu nivelul scăzut de umiditate, dar nu este o catastrofă” a declarat, citată de Bloomberg,  Ana Straşnaia, şefa departamentului de prognoe în domeniul agricole al centrului meteorologic.

Prognozele meteo anunţau începerea primelor ploi de toamnă începând cu finele lunii octombrie. Recoltele de iarnă ar trebui să îşi încheie prima fază până pe 25 noiembrie.

Potrivit BlackSeaGrain suprafeţele semănate cu grâu de iarnă se ridică la 16,8 milioane de hectare, pentru cele de primăvară (2013) avându-se în vedere circa 43 de milioane de hectare.

 

Sursa: http://www.agrointel.ro/3291/dupa-seceta-din-vara-granarul-sud-est-european-al-rusiei-e-uscat-si-in-aceasta-toamna/

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult