După investiţia de la Şercaia, olandezii vor să deschidă o fermă de nurci şi la Feldioara

63

nurca

Investitorii au preluat un teren de 10 hectare pe care vor construi cea de-a doua fermă de nurci din judeţul Braşov.

Olandezii care vor inaugura luna viitoare prima fermă de nurci din România în comuna Şercaia au demarat demersurile pentru construirea unei a doua astfel de ferme, în comuna Feldioara din judeţul Braşov. Potrivit primarului comunei, Sorin Taus, aceasta se va întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, suprafaţă identică cu cea pe care se va întinde ferma din Şercaia.

Angajaţii care se vor ocupa de creşterea şi sacrificare animalelor vor proveni din rândul localnicilor, autorităţile asigurându-se că vor exista 50 de locuri de muncă asigurate.Olandezii au investit în ferma din Şercaia 12,5 milioane de EU, o sumă asemănătoare urmând a fi investită şi în ferma din Feldioara. Olandezii au luat decizia de a se orienta către România după ce în 2012 parlamentarii olandezi au decis să înăsprească legislaţia privind exploatarea acestor animale şi interzicerea treptată a acestor ferme în Olanda, urmând ca acestea să devină ilegale din 2024.

Blana de nurcă face parte din produsele de lux în industria hainelor de blană naturală. Pe lângă culorile clasice de negru, alb, maro sau cu pete, cele mai sofisticate haine se fac din nurcile de culoare argintie şi indigo. Producătorii de haine spun că cea mai populară blană este cea de nurcă. Este cea mai permisivă din punct de vedere modelistic. Poate fi prelucrată în variate feluri, se poate epila, tunde scurt, se poate modela cu laserul şi este cea mai rezistentă la uzură. Pentru o haină lungă de nurcă sunt folosite blănurile de la aproximativ 55 de nurci. O haină din blană de nurcă poate costa între câteva sute şi câteva mii de euro.

La nivel mondial, afacerile cu blănuri au fost apreciate la 14 miliarde de dolari în 2010, urcând de la 8,2 miliarde cât erau estimate în 2000, potrivit Federaţiei Internaţionale a Comerţului cu Blănuri. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise