Drama românilor apare din cauză că vând materie primă ieftină și cumpără alimente scumpe

fructesilegumeIeri, 25 martie, în cadrul emisiunii “Agricultura la raport” invitații, profesorul universitar Carmen Socaciu și analistul economic Emil Culda, au discutat despre o posibilă criză a alimentelor şi despre situația economică a agricultorilor români.

Carmen Socaciu a afirmat că cele mai multe probleme ale agriculturii românești apar din cauza faptului că majoritatea agricultorilor sunt bătrâni și nu au acces la tehnologii moderne. “Avem potenţial necultivat, din această cauză suntem în criză. Ideal ar fi să producem alimente și să le vindem, nu să vindem materie primă pentru a fi prelucrată”, a afirmat Carmen Socaciu. “Vindem materie primă ieftină și importăm alimente scumpe”, a subliniat aceasta.

Analistul economic Emil Culda crede că, în aceste condiții, o soluție care ar putea salva și impulsiona agricultura ar fi sprijinirea fermelor mici și mijlocii, mult mai dinamice pe piață. “Din păcate marile companii își fac prezența peste tot, inclusiv în politică, dar acestea nu fac bine economiei pe termen lung”, a precizat Culda.