Dragi moroşeni,

Numele meu este  Ioan Doru Dăncuş. M-am născut în Sighetu Marmaţiei în cea de a doua zi de Crăciun a anului 1973. De obârşie sunt din Ieud, minunata localitate unde mi-am petrecut copilăria şi unde mă întorc de fiecare dată cu bucurie la casa parinţilor mei. Acum locuiesc în Baia Mare, însă consider că timpul petrecut în Ieud şi-a pus amprenta definitiv asupra personalităţii mele.

Sunt căsătorit cu Iuliana Maria Dăncuş – director al Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania din Baia Mare – cea care mi-a daruit doi copii: Dragoş Ştefan şi Ioan Andrei , cea mai mare bucurie a vieţii mele.

Legătura cu Maramureşul Voievodal a fost şi este permanentă şi ireversibilă. Astfel, am fost educat în spiritul credinţei  strămoşeşti , în cultul familiei, al demnităţii şi al iubirii de ţară. Acolo am deprins valorile tradiţiei, dar şi încrederea în viitor. Cu alte cuvinte, cred în viitorul acestui neam, dar totodată în numele respectului pentru trecut preţuiesc valorile unice ale Maramureşului.

De la Săpânţa la Budeşti, de la Sighetu Marmaţiei la Borşa, de la Bârsana la Ieud, toţi maramureşenii simt la fel, iar eu mă identific cu aceste trăiri.

Preţuiesc munca, dar şi importanţa sărbătorilor creştine pentru sufletele oamenilor . Sunt o fire pragmatică şi cred cu tărie în tineri, lucruri demonstrate prin implicarea mea în numeroase iniţiative de şi pentru tineret, prin Asociaţia “Am fost ş-om fi” din Ieud. Am reuşit să deprind abilitatea de a întelege nevoile oamenilor, rezolvând multe din doleanţele acestora în calitate de lider sindical. Însă, probabil, cel mai important lucru este că am învăţat să ascult oamenii.

Cred  în valorile creştin-democrate şi în demnitatea omului. Sunt preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat , filiala Maramureş, iar de la înscrierea mea în acest partid, în anul 1995, am fost loial acestuia şi valorilor pe care le promovează: familie, credinţă, patrie, demnitate şi,  nu in ultimul rând, moralitate, un lucru rar întâlnit la politicienii zilelor noastre.

La alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 candidez din partea Aliantei România Dreapta pentru funcția de deputat si as fi onorat sa-mi acordati votul dumneavoastră de încredere pentru a va reprezenta cu onoare, demnitate si cinste in Parlamentul României”

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult