Dr. Ing. Costel Vînătoru, anunțul mult așteptat privind Banca de Resurse Genetice Vegetale

Costel Vînătoru, cercetător în legumicultură şi inginer agronom, își preia noua funcție de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău. Anunțul a fost făcut chiar de către acesta, într-o scrisoare publicată pe pagina sa de facebook.

”Dragi prieteni și colaboratori,
Vă anunț prin aceste cuvinte o schimbare importantă în viața mea profesională.
De mâine nu mai sunt de găsit la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, locul în care am trăit o viață de om și în care m-am format și am crescut profesional. Sunt și voi rămâne recunoscător tuturor colegilor și oamenilor minunați de aici, tuturor celor cu care am lucrat zeci de ani, umăr la umăr.
Schimbarea se datorează unei noi provocări și etape profesionale căreia i-am dat startul, de astă dată, în calitate de director la Banca de Resurse Genetice Vegetale – Buzău, unde mi-am propus să fiu de folos cu întreaga mea experiență științifică. Oamenii care mi-au fost și îmi sunt alături în realizarea acestui proiect sunt mulți, ceea ce mi-a dat în ultimii doi ani puterea de a merge mai departe, indiferent de obstacolele peste care am fost nevoit să trec.
Ca horticultor, am învățat să am răbdare în toate și, cel mai important, să nu grăbesc ”creșterea” și nici culesul, însă, cea mai importantă lecție a răbdării și a speranței am primit-o de la acest proiect, care, de multe ori, mi-a dat ”bioritmul” peste cap. Nu mă plâng, înțeleg condițiile și accept provocările, iar singura mea grijă în moment de față este să am timp pentru tot ce este de făcut pentru ca nouă instituție să prindă putere, personalitate și recunoaștere științifică în forurile internaționale.
Așadar, bunii mei prieteni și colaboratori, dacă țineți la mine, vă rog ca o perioadă de timp de acum înainte să nu mă căutați, dar să mă purtați în inimă și în rugăciunile voastre. Vă cer asta doar pentru a avea timp și energie pentru activitatea Băncii de pe toate palierele ei de activitate.
Și mai am o rugăminte, aceea de a vă fixa în memorie numele corect al Băncii, care nu este Banca de Gene de la Buzău, cu Banca de Resurse Genetice Vegetale de la Buzău. Acesta este numele instituției, care ca orice om botezat (Ion, de exemplu) vrea și are dreptul să fie strigat pe propriul nume, nu pe altul, fie el asemănător.
Le mulțumesc absolut tuturor celor care au contribuit activ sau cu bună intenție la realizarea și punerea în funcțiune a noii instituții de cercetare și sper ca agenda Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale – Buzău să devină un etalon”, a transmis Costel Vînătoru.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole