Dovlecei umpluti cu piept de pui

21

Racoritori si gustosi, dovleceii cu piept de pui iti vor umple gura de aromele verii.
In termeni nutritionali, acest preparat iti ofera o combinatie de proteine de calitate si carbohidrati lenti, nutrimente activate prin vitaminele din grupa B ale puiului si galbenusului, beta-carotenul si alti antioxidanti din legume (vitamina C, din pacate, se distruge practic complet prin fierbere in acest caz).

Ingrediente dovlecei umpluti cu piept de pui:
– 4 dovlecei medii inspre plinuti;
– 2 bucati de piept de pui;
– 1 ardei rosu mare (sau 2 mici);
– o rosie ceva mai mare;
– 1 galbenus de ou;
– ceapa verde dupa gust;
– suc de rosii;
– cimbru, oregano, patrunjel dupa gust;
– sare, piper negru macinat, boia dulce dupa gust;
– ulei de masline.

Cum prepari mancarea:
Curata dovleceii si scoate-le miezul.
Toaca pieptul de pui, miezul de la dovlecei si ardeiul (curatat in prealabil). Amesteca-le, adaugand galbenusul, ceapa verde tocata si condimentele.
Cu aceasta compozitie savuroasa umple dovleceii, apoi foloseste capacele facute din rosia mare ca sa ii acoperi. Pune legumele intr-un vas pentru cuptor. Scalda-le in suc de rosii, adaugand si 1-2 linguri de ulei de masline.
Acopera vasul cu o folie de aluminiu. Va fi gata in 45-50 de minute la foc mic.

Poti servi aceasta mancare atat calda, cat si rece (mie imi place mai mult rece).

Pofta Buna!

Citește și

Cmentariile sunt închise