19 octombrie 2021 - 23:43

AVERTISMENT! Ce dovadă trebuie sa aveți pentru despăgubire în caz de PPA

Pe grupul de facebook „Asociatia pentru protectia si informarea cumparatorilor de porci”, Vlad Alexandru adresează o recomandare utilă, în special acum, la început de an, tuturor gospodarilor și fermierilor crescători de porci, pentru a evita pierderea despăgubirilor în caz de PPA. Iată ce precizări aduce:

„Ținând cont că începe activitatea după trecerea sărbătorilor, vor reîncepe și controalele în ferme și gospodării. Vă recomand tuturor să păstrați documentele de achiziție a materialului seminal, facturi, sau în lipsa acestora să păstrați documentul de transport și chitanța cu care ați achitat la curier, în așa fel, ca în cazul unui control să știți exact de la cine ați achiziționat, altfel veți fi sancționați, iar în cazul în care se depistează prezența PPA în gospodărie, nu veți fi despăgubiți nici pentru porcii uciși de autorități, dacă nu dovediți că ați introdus material seminal autorizat.

În linkul următor puteți găsi lista centrelor și a PFA-urilor autorizate să recolteze și să comercializeze material seminal: http://www.anarz.eu/…/20200203%20Registrul%20centrelor…

Vă doresc un an nou plin de realizări și fără evenimente neplăcute!”