22 ianuarie 2022 - 14:19

Dorin Cojocaru (APRIL): Sunt sigur că Irimescu va purifica agențiile de stat, APIA și AFIR

cojo23Primele zile de mandat ale lui Achim Irimescu au fost analizate în amănunt în cadrul emisiunii „Agricultura în 60 de minute”, de la AGRO TV, de către Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronatelor Române din Industria Laptelui și un membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

Invitații lui Radu Soviani au criticat faptul că ministrul Agriculturii s-a răzgândit după ce a anunțat numirea lui Faur, la conducerea APIA, în locul lui Mihai Puțintei. Ei au lăsat să se înțeleagă că la baza deciziei se poate să fi fost și influențe politice, care l-au obligat pe Irimescu să revină asupra deciziei.

„Problema este la nivelul funcționarilor publici, fiindcă cei de la APIA și AFIR pot fi schimbați, cei puși politic trebuie lăsați la marginea agențiilor și tehnocrații trebuie să fie aduși în față. Mulți sunt în agenții ca urmare a unor cumetrii și știm cu toții cum pot fi aduși oameni în instituții, chiar dacă dau concursuri. Cred că Irimescu va purifica instituțiile, fiindcă știe cum să o facă după ce a fost deja la minister și la Bruxelles și e foarte important să facă curățenie printre funcționari”, a spus Cojocaru joi seara.