Dorin Cojocaru (APRIL): Să se dea subvenții pentru cantitatea de lapte colectat și comercializat, nu pentru numărul de vaci

7

lapteartReprezentantul procesatorilor de lapte din România, Dorin Cojocaru, a lansat în direct la Jurnalul de agricultură o provocare pentru Guvernul României. El i-a propus premierului Victor Ponta să ia în calcul subvenționarea eficienței din ferme, adică acordarea de subvenții pe laptele recoltat, și nu pe numărul de vaci.

Cojocaru a precizat că dacă s-ar aplica o asemenea măsură, Direcția Națională Anticorupție nu ar mai descoperi cazuri de fraudă cu fonduri, prin declararea falsă de animale care nu există la APIA, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori până acum.

“Dacă s-ar subvenționa eficiența, să vedeți cât lapte fiscalizat am mai avea și câți bani ar intra în buget”, a declarat președintele APRIL, unul dintre cei mai puternici susținători ai fiscalizării în diferitele sectoare din România.

Jurnalistul Ilie Stoian a susținut și el sprijinirea agriculturii prin măsuri specifice, afirmând că întreaga ramură a economiei se află înt-un moment de cumpănă și se apropie un moment de decont, care cere măsuri urgente.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise