Dorin Cojocaru (APRIL): Nu există nicio înțelegere între procesatorii de pe piața laptelui din România

47

cojocarufacebbb

Dorin Cojocaru, președintele Asociației Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL) a declarat pentru AGRO TV că va sprijini inspectorii Consiliului Concurenței care desfășoară în aceste zile o investigație pe piața laptelui din România. “Suntem deschiși și le-am prezentat celor din Consiliul Concurenței toate documentele cerute. Vreau să spun, însă, că nu există nicio înțelegere între procesatorii de pe piața românească”, a afirmat acesta.

Cojocaru a explicat că niciun procesator de pe piață nu și-ar permite să încalce regulile concurenței. “Piața stabilește preţurile în acest sector. Dacă tu, ca procesator, nu te înțelegi la preț cu fermierii, ești liber să cumperi lapte de pe piețele din alte țări, iar oamenii știu acest lucru”, a mai precizat președintele APRIL.

Consiliul Concurenţei a anunțat, azi, 18 iulie, printr-un comunicat de presă că a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a Legii Concurenţei de către Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui (APRIL) şi de către membrii acesteia.

Companiile care au fost inspectate sunt: Albalact SA, Covalact SA, Danone PDPA SRL, Frieslandcampina SA, Almera Internaţional SRL, Dorna Lactate SA, Hochland România SRL, Lactate Natura SA, Napolact SA, Lactag SA, Lacto-Solomonescu SRL, Teletext SRL, Unicarm SRL, Unilact Transilvania SRL

Citește și

Cmentariile sunt închise