Dorin Cojocaru (APRIL): Ce facem dacă a venit deja cisterna cu lapte din import, la preț de dumping?

89

cojocaru_ansvsaPreședintele Asociației Procesatorilor Români din Industria Laptelui a tras un semnal de alarmă, la AGRO TV, vizavi de situația dificilă în care se află procesatorii din Industria laptelui. Acesta crede că cele 150 de fabrici de lactate care au mai rămas în România sunt în pericol să dispară după 30 aprilie 2015.

Cojocaru le-a atras atenția fermierilor, procesatorilor și reprezentanților statului că multe dintre supermarketurile din România au  venit deja cu super-oferte care privesc lactatele și brânzeturile din alte țări și că, dacă nu vor fi uniți, acestea le vor lua locul produselor românești în alimentația românilor. El a atras atenția asupra faptului că au intrat deja în România cantități imense de lactate și brânzeturi din import, venite exact pentru a sparge, prin prețuri de dumping, piața locală. Puținele fabrici medii, cu capital românesc, care își vând marea majoritate a produselor în hypermarketuri, vor avea cel mai mult de suferit, în primă fază, dar în viitor toate sectoarele vor avea de pierdut.

În aceste condiții, clienții români vor fi pierduți pentru totdeauna, iar  guvernanții vor putea pune lacătul pe fermele de vaci de lapte și pe puținele fabrici de lapte rămase pe piață.

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult