27 ianuarie 2022 - 04:14

Dorin Cojocaru: 2016, idei și provocări

Președintele APRIL, Dorin Cojocaru, și-a prezentat viziunea pentru anul 2016 și unele provocări pentru industria lactatelor din România, într-un interviu pentru Fabrica de Lapte.

„Va fi dur. Din punctul de vedere al procesatorului, pentru că sunt stocuri foarte mari de materii prime și semi-materii prime în Europa și Oceania. Unii traderi internaționali au încercat să manipuleze piața, însă nu au reușit. Sunt stocuri mari de lapte praf, deci, prețul va fi la cel din 2014, în cel mai bun caz, prețul laptelui-materie primă va rămâne la nivelul aceluiași an, dar acesta va depinde de modul în care se vor organiza fermierii, de vânzările de la raft, de salariul minim etc. Iar, dacă și TVA-ul la servicii se va reduce la 20 %, iar consumatorii vor avea mai mulți bani, cred că se va relansa și HoReCa”, a spus Dorin Cojocaru, președinte APRIL.

Acesta a mai adăugat, „stiți bine că niciodată, APRIL nu a fost egoist și a militat pentru toată industria. Așa că spun: Pentru fabricile din România, provocarea va fi definită în continuare de inovare, de diversificare a producției și de cunoaștere a consumatorului, pentru a veni în preîntâmpinarea dorințelor lui. Dar, trebuie să accentuăm educarea acestuia, oferindu-i variante. Pentru fermieri, cred că marea lor provocare va fi să se unească, să găsească un numitor comun al intereselor, pentru a avea un singur mesaj și, pentru ca, ulterior, să găsim un mesaj comun între ei și fabrici”. (fabricadelapte.ro)