27 ianuarie 2022 - 04:25

Dorin Boboc (economist): De la submarine nucleare, la o fermă din Teleorman

bobocDorin Boboc este economist cu vechime şi cu un CV impresionant, aşa cum l-a prezentat Radu Soviani, realizatorul emisiunii „Agricultura în 60 de minute”. După ce a abandonat lumea asigurărilor, el s-a orientat către un business în domeniul agricol, aşa că acum conduce o fermă aflată în Furculeşti.

Domeniul de activitate principal al fermei sale, aşa cum era şi în urmă cu 23 de ani, estecultivarea cerealelor şi a plantelor tehnice. „Din 2010 am adăugat două linii noi: morărit şi panificaţie pentru a da o valoare mai mare produselor noastre. Ne place să credem că mulţi consumatori doreau să vadă produsul ieşind din mâinile noastre şi nu de l procesatori care cumpărau făina de la noi”, a povestit Boboc.

Ferma este în Furculeşti, are 1500 de hectare în exploatare şi, acum, a ajuns la 50 de angajaţi. Ca şi cifră de afaceri oscilează la 5-7 milioane de lei, în funcţie de mai mulţi factori, după cum spune managerul său.

„2015 a fost un an agricol bun, cu probleme în primăvară din cauza temperaturilor scăzute, dar producţia a fost bună, mai bună decât în alte zone. Din păcate preţurile nu sunt foarte bune”, apreciază economistul care şi-a început cariera într-o companie producătoare de submarine nucleare.

Secretul reuşitei sale este buna administrare a fondurilor, pornind de la inputuri, până la pieţe, ceea ce îi oferă şi perspective optimiste întregului business.