Domeniile Ostrov: „Față de 2012, producția de struguri de vin este mai mare cu 80%”

36

vin1aprilie

Producătorul de vinuri Domeniile Ostrov estimează pentru acest an o producție de peste 12.000 tone de struguri de vin, în creștere cu 80 de procente față de cea de anul trecut. Deja, de pe cele peste 1.000 ha cultivate cu viţă de vie care aparțin Domeniilor Ostrov a început culesul strugurilor de vin.

Compania estimează pentru acest an că în Cramele Domeniile Ostrov vor ajunge peste 9.000.000 litri de vin, în creștere cu 80% față de anul trecut.

„Creşterea din acest an se datorează atât condițiilor meteo favorabile, dar mai ales investițiilor realizate în ultimii ani. Doar în 2012 Domeniile Ostrov au investit peste 700.000 de euro în replantări cu soiuri nobile. Acum, întreaga suprafaţă de peste 1.300 hectare este în această situaţie privilegiată. O altă parte din aceste fonduri au fost direcționate spre achiziționare de utilaje şi instalaţii de producție, tehnologii de ultimă generație”, se arată în comunicatul de presă remis presei de Producătorul de vinuri Domeniile Ostrov.Pe una dintre cele mai mari podgorii din țară, la Domeniile Ostrov, peste 600 de oameni vor participa timp de două luni la culesul strugurilor pentru vin. Compania are în dotare și o mașină de recoltat struguri care adună zilnic peste 20 de tone.
“Investițiile pe care le-am realizat atât noi, dar și alți producători români din industrie au făcut ca nivelul calității vinului din cramele românești să crească simţitor de la an la an. Cramele din România au ajuns chiar să concureze cu cele consacrate din alte țări”, a declarat Oana Belu, acționar Domeniile Ostrov. „Anul acesta recolta la strugurii de vin este una bogată, poate chiar cea mai bogată din ultimii ani, se pot culege în medie 12 tone la ha. Rezultatele sunt mai mult decât pozitive, estimăm o creștere cu 80 de procente a producției de anul acesta, față de cea din 2012. Această creștere se datorează și celor 300 ha care au intrat anul acesta pe rod”. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise