Doina Pană: Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru România

5

seceta-cartofi-copy

Agricultura reprezintă un domeniu strategic pentru România, iar decizia de a nu exploata acest potențial – mai ales în contextul unei potențiale crize alimentare – ar reprezenta o inconștiență, a declarat, marți, Doina Pană, ministrul delegat pentru Dialog Social.

Aceasta a precizat, totodată, că va transmite ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, draftul de proiect întocmit de Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară, referitor la înființarea unui fond de garantare pentru ONG-uri.”Conform unor estimări, agricultura României ar putea asigura hrana pentru aproximativ 80 milioane de oameni. În contextul în care la nivel mondial se preconizează o criză alimentară, decizia de a nu exploata acest potențial economic ar reprezenta o inconştienţă, a afirmat Doina Pană, în cadrul conferinței de închidere a proiectului ‘Calificarea în industria alimentară—o șansă pentru viitor!”, organizată de Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FNSIA).

„Vă promit că voi transmite ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, draftul de proiect referitor la înființarea unui fond de garantare, la care ONG-urile să poată apela atunci când se află în situații limită și sunt nevoite să acceseze împrumuturi”, a mai spus ministrul delegat pentru Dialog Social.

Proiectul „Calificarea în industria alimentară—o șansă pentru viitor!”, desfășurat de FNSIA, a avut o valoare de 4 milioane de euro și s-a desfășurat pe o perioadă de 3 ani. Din cele 3.500 de persoane consiliate la nivelul întregii țări, 2.200 de persoane au urmat cursurile prevăzute în proiect, obținând o diplomă de calificare într-o meserie specifică industriei alimentare. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise